Integritetspolicy

Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller

Integritetspolicy för Furry Friends



Version: 210705

Våra kunders personliga integritet är viktigt för oss på Furry Friends. Läs igenom vår integritetspolicy nedan som förklarar vilka personuppgifter vi sparar, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Furry Friends AB ("Furry Friends") äger de personuppgifter som samlas in via eller i samarbete med www.furryfriends.se och www.furryfriends.com och alla associerade webbsidor.

Personuppgiftsansvarig:

FURRY FRIENDS AB

Organisationsnummer: 559148-6807

Adress:

Furry Friends AB

Frösundaleden 2b
169 70 Solna, Sverige

Vilka personuppgifter om dig behandlar vi?

Furry Friends samlar in och behandlar följande kategorier av personuppgifter om dig som kund eller potentiell kund i samband med att du genomför köp, använder våra tjänster och i samband med att vi marknadsför och saluför våra produkter och tjänster

 

  1. Kontaktuppgifter du lämnar till oss när du använder vår hemsida (det kan t.ex. vara namn, kontaktuppgifter, produktrecensioner och information du anger på ditt inlogg hos oss).
  2. Transaktions- och faktureringsuppgifter, t.ex. när du gör ett köp från oss via vår hemsida (t.ex. kreditkortsuppgifter och leveransinformation).
  3. Information vi samlat in automatiskt via cookies eller andra tracking-verktyg (t.ex. vilka webbsidor du besökt och om du klickat på någon länk i vårt nyhetsbrev). Vi kan också samla information om vilken enhet du använt för att besöka vår hemsida.
  4. Information du angett när du deltagit i tävlingar eller besvarat enkäter.
  5. Korrespondens du haft med oss (t.ex. om du kontaktat kundservice eller interagerat med oss via sociala medier).
  6. Annan information du anger när du besöker vår hemsida, t.ex. var du befinner dig när du besöker vår hemsida, detta under förutsättning att du ger ditt godkännande till detta.
  7. Om du dessutom handlar i vår butik kan vi kombinera information du tillhandahåller i butik (t.ex. om du gör ett köp eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev) med informationen ovan.


Hur använder vi dina uppgifter?

Detta beror på hur du använder vår hemsida, hur du kommunicerar med oss, och vad du tillåter oss att ta del av. Syftet med dessa uppgifter är att:

  1. Att kunna anpassa vår hemsida efter dina individuella önskemål och visa dig det innehåll som vi tror att du är mest intresserad av, detta baserat på dina uppgifter, din köphistorik och din historik på hemsida osv.
  2. Att ha möjlighet att genomföra din beställning och behålla ditt konto på vår hemsida.
  3. Att kunna hantera och besvara frågor och eventuella klagomål som inkommer till vår kundservice
  4. För att kunna förbättra och bibehålla kvaliteten på vår hemsida, samt övervaka användandet på densamma.
  5. För att kunna skicka reklam och direktreklam i de fall du godkänt detta eller i övrigt är tillåtna att göra så.
  6. För marknadsundersökningar, vi kan t.ex. kontakta dig för feedback på våra produkter.
  7. För att t.ex. utreda bedrägeri samt vid behov för att skydda oss eller våra underleverantörer, detta för säkerhetsskäl.
  8. För att följa våra juridiska och regelmässiga skyldigheter.

 

När det gäller vår rätt att lagra och hantera dina personuppgifter, hänvisar vi till följande rättsliga grunder, lydande under dataskyddslagen:

  1. I och med att vi har mottagit ditt godkännande (t.ex. när du kontaktar vår kundservice, när du lägger till information om dig i din profil eller när du godkänner att vi skickar reklam till dig).
  1. I och med att det är nödvändigt att hantera personuppgifter för att upprätta ett avtal med dig, eller förbereda ett avtal med dig (t.ex. använder vi dina personuppgifter för att utföra betalning och genomföra köp när du lägger en beställning hos oss).
  1. I och med att det ligger i vårt rättsliga intresse som e-butik att upprätthålla och tillhandahålla våra tjänster. Vi vill alltid veta mer om våra kunders behov och önskemål för att kunna erbjuda bästa möjliga produkter och kundupplevelser. Vi använder information om dig för att skräddarsy din upplevelse av vår hemsida, för att göra den intressantare och mer relevant i fråga om produkter och erbjudanden för just dig.

På vår hemsida kan du även ombes att lägga in information om din hund t.ex. som information om din hunds ras, vikt, namn, födelseår och aktivitetsnivå. Vi behandlar den här informationen med varsamhet men uppgifter om din hund anses inte vara personuppgifter.



Marknadsföring

Beroende på på dina önskemål om reklam, kan dina personuppgifter komma att användas för att skicka reklam via e-post, telefon eller post. Några av dessa utskick kan vara anpassade just för dig, t.ex. baserat på din köphistorik eller annan information vi sparat. Om du inte vill få reklam och/eller erbjudanden från oss, kan du anmäla det när som helst genom att kontakta oss eller klicka på "avanmäl" i något av våra nyhetsbrev. Om du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev kan vi fortfarande komma att kontakta dig med serviceinformation (t.ex. beställnings- och leveransbekräftelse och information om dina rättigheter).

Du kan också exponeras för reklam om oss på andra hemsidor samt i sociala medier. Om du inte längre vill se riktade annonser kan du ändra inställningar för cookies och integritet i din webbläsare samt på respektive hemsida/app.


Vem får tillgång till den här informationen?

Vi kan dela med oss av våra kunders personuppgifter till vissa underleverantörer enligt följande:

  1. Olika underleverantörer och företag som utför tjänster till oss, t.ex. fraktbolag, betalningsverktyg etc.
  2. I andra sammanhang där vi har ditt medgivande till det eller i övrigt enligt lag har rätt att göra så.
  3. Med polis eller andra statliga myndigheter, t.ex. för att rapportera bedrägeri eller i enlighet med en tvingande begäran.




Förvaring och lagring

Vi behåller dina personuppgifter för att vi ska kunna ge dig rätt service och för att vi ska kunna kontakta dig för att diskutera din hunds hälsotillgång och livsstil för att kunna ge dig och ditt husdjur rätt foder och produkter.

Vi behåller din information så länge vi behöver informationen för att kunna fullfölja vårt åtagande. Varaktigheten kan komma att variera.

Har du t.ex. genomfört ett köp hos oss kommer vi att behålla dina uppgifter så länge som krävs av fakturerings-, skatte- och försäkringsskäl.

Vi kan också komma att bevara korrespondens med dig så länge som behövs för att skydda oss från rättsliga krav. (T.ex. om du lämnat klagomål på en produkt). När vi inte längre har behov av att spara information kommer vi att radera den. Observera att vi kommer att spara din e-postadress även i det fall du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev, detta för att säkerställa att vi inte skickar nyhetsbrevet till din adress framöver.



Säkerhet

Data som lämnar vår hemsida är krypterad. Denna process involverar konvertering av information eller data till kod för att förhindra obehörig åtkomst. Vår hemsida följer detta regelverk och begagnar sig av säkra metoder för att säkerställa skydd av alla kreditkortstransaktioner. Krypteringsmetoder så som SSL används för att skydda personuppgifter som skickas till eller från vår hemsida över säkra kommunikationskanaler. Samtidigt som vi gör allt i vår makt för att alltid skydda personuppgifter på vår hemsida kan vi inte garantera skydd och integritet för uppgifter på vår hemsida.



Barn

Vi samlar inte med avsikt in personuppgifter om barn under 18 års ålder.


Cookiespolicy

Den information som samlas in via cookies på våra hemsidor används endast för Furry Friends ändamål, dvs. inte för tredje parts ändamål. Cookies används ibland för att samla in uppgifter som anses utgöra personuppgifter, som t.ex. IP-adresser och information kopplad till IP-adressen, men inga personuppgifter som är direkt hänförliga till dig som person.

Vi använder cookies på vår hemsida. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator för att exempelvis underlätta vissa funktioner, som navigering på hemsidan. Vi använder även cookies för att samla statistik om antalet besökare på hemsidan och för att få information om hur hemsidan används. Denna information gör det möjligt för oss att utveckla och optimera hemsidan. Slutligen använder vi cookies för att se vilka annonser som är relevanta för dig och för att kunna utvärdera våra reklamkampanjer.

Cookies kan antingen raderas automatiskt när användaren stänger sin webbläsare (så kallade ”session-cookies”) alternativt lagras på användarens dator för att underlätta vid framtida besök på hemsidan (så kallade ”permanenta cookies”). Även permanenta cookies ska tas bort automatiskt efter en viss angiven tid.

Så länge du inte ändrar dina inställningar så att de blockerar cookies, kommer vårt system att lagra ovannämnda cookies varje gång som du besöker vår sida.

Om du inte accepterar användning av cookies kan din webbläsare ställas in så att den automatiskt nekar lagring av cookies eller informerar dig varje gång en hemsida begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Om din webbläsare nekar cookies kan det dock medföra att funktionaliteten på hemsidan begränsas.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt att protestera mot att dina personuppgifter används i vissa specifika syften.

Du har en del rättigheter när det kommer till dina personuppgifter, inklusive rätten att komma åt dem, förflytta dem, ändra dem och begära att vi raderar alla dina personuppgifter.

Vi kommer följa alla önskemål för att utöva dina rättigheter i enlighet med gällande lagstiftning. Observera dock att det finns begränsningar i dessa rättigheter och att det kan finnas omständigheter då vi inte har möjlighet att följa dina önskemål. För att lämna önskemål om dina personuppgifter, eller om du har frågor rörande dina personuppgifter, ber vi dig kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan. Du har också rätt att kontakta din lokala tillsynsmyndighet med frågor om dataskydd.

Du har i vissa fall rätt att kräva att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Med begränsning menas att uppgifterna markeras så att dessa i framtiden endast får behandlas för vissa avgränsade syften.

Rätten till begränsning gäller bland annat när den registrerade anser att uppgifterna är felaktiga och begärt rättelse. I sådana fall kan den registrerade även begära att behandlingen av uppgifterna begränsas under tiden uppgifternas korrekthet utreds.

När begränsningen upphör ska du informeras om detta.



Kontakta oss

Du kan alltid kontakta oss på kundservice@furryfriends.com. Har du synpunkter på vår integritetspolicy kan du även kontakta oss genom att skicka ett brev till Furry Friends AB, 559148-6807, Frösundaleden 2B, 169 70 Solna, Sverige.

Om du har övriga frågor om hur vi behandlar personuppgifter eller har en begäran i enlighet med ovan rättigheter är du alltid välkommen att kontakta oss på: kundservice@furryfriends.com